Založ si blog

„Fico povedal NIE! “

Fico povedal tiež: „Občanom treba dať istoty!“. Naši, nami volení zástupcovia tvrdia: „Všetko robíme pre občana!“. Ešte donedávna som tomu veril. Preto som vždy,  keď bolo potrebné vyjadrenie občana, išiel hlasovať alebo vyjadriť svoju voľbu. Veril som, že sú to čestní ľudia, ktorí potrebujú mať istotu, že z množstva ciest, ktoré vedú k cieľu, zvolia tú najsprávnejšiu. Tú, ktorú požaduje občan!!! Preto Ficovo NIE je mi veľmi sympatické. Súhlasím s ním, že referendum nemá zmysel, že by išlo len o zbytočne vyhodené peniaze. Ako človeka s kritickým myslením ma ale napadá druhé zamyslenie: „Kedy by to zmysel malo a nešlo len o zbytočne vyhodené peniaze?“.

Pri poslednom referende, ktorého som sa nezúčastnil, som urobil vyhlásenie: „Už nikdy sa nezúčastním referenda, ktoré sa bude konať v zmysle nezmyselného zákona o ňom!“. Fico o jeho nezmyselnosti vie a preto urobil to múdre rozhodnutie. Chcel by som ale vedieť, prečo neurobil aj druhý krok. Ten, ktorý by dal odpoveď na moje zamyslenie. Za ten by som ho mal nesmierne rád. Veď pri parlamentnej väčšine má na taký krok jedinečnú príležitosť. Stačí do ústavy zapracovať tri vety:Róbertove cítenie

  1. Ak o referendum preukázateľne požiada prostredníctvom občana Slovenskej republiky minimálne tristopäťdesiattisíc občanov, prezident Slovenskej republiky má povinnosť do 90 dní od doručenia právoplatných petičných listín vyhlásiť a zabezpečiť jeho konanie.
  2. Ak sa na referende zúčastní 70% občanov majúcich právo hlasovať, výsledok referenda je pre občanov Slovenska právoplatný a parlament má povinnosť do 120 dní od jeho vyhlásenie prijať zákonnú normu, ktorá zabezpečí plnenie vyplývajúce z hlasovania.
  3. Nesplnenie podmienok vety 1. alebo vety 2. je trestné a je považované za sabotáž proti občanom Slovenskej republiky a má za následok odvolanie z funkcie prezidenta a predsedu vlády Slovenskej republiky bez nároku na akékoľvek odškodnenie alebo náhradu.

Videli ste niekedy červíčka, ktorého niekde v jeho strede pritlačíte? Ja som optimista. Verím, že v parlamente sa nájdu dvaja, ktorí to zoberú vážne. Ten zbytok, čo tiež chce pre nás istoty, sa bude krútiť ako ten červíček. Ja v uvedenom problém nevidím a rád sa pridám k tímu, ktorý to aj s mojimi istotami bude myslieť úprimne.

 Peter Jahn, Králiky, 18. marca 2013

 

 

Moja cesta – 28

13.04.2024

Dodatok k ukončeniu blogu a diela Moju rozprávku, moje „PUTOVANIE od prameňa k smrti“, rozdelenú na 28 častí, som začal zverejňovať ako blog vo viere, že nájdem niekoho, kto vydá jeho ucelenú časť knižne. Nenašiel sa. Vlastne áno. Našiel sa distribútor, ktorý bol ochotný sprostredkovať záujemcom predaj zverejneného diela. Vašou odmenou za to, že ste sa [...]

Moja cesta – 27

04.04.2024

Život je ale komplikovaný. Nič v ňom netrvá večne. Aj radosť z testamentu v okamžiku, keď obal zahodíš a spoznáš jeho obsah. Ten priateľom veľkú radosť neprinesie. Preto mi je ťažko hovoriť s nimi na túto tému. S tebou to bude zrejme ľahšie. Hlavne vtedy, ak ťa zaujal život včiel. Žiadna včela neurobí niečo, čo by mohlo včelej rodine uškodiť. Dokonca aj [...]

Moja cesta – 26

29.03.2024

Už je čas „Pravde žil som, krivdu bil som…“ má Samo Chalupka vtesané na svojom náhrobku v Hornej Lehote. Moja životná cesta prechádza i touto obcou. Míľnik s označením 1977 je tu pevne osadený. Občas sa k nemu vraciam. Stojí presne poniže evanjelickej fary, kde Samo Chalupka pôsobil. Kúsok vpravo je jeho pamätník s veršom z „Branka“. Je zhodný s epitafom [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

jahn

...o rodine, zdvorilosti, spoločenskej etikete, osobnom rozvoji a reflexnej komunikácii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 71032x
Priemerná čítanosť článkov: 1480x

Autor blogu

Kategórie